To find a percentage of a whole, multiply the percent (written as a decimal)

by the whole. Remember, to convert a percent to a decimal, divide by 100.

percent (as decimal) × whole = part (of whole)

First, find the amount of sales tax.

7.5% written as a decimal is 0.075.

0.075 × $55.60 = $4.17

Then, add the sales tax to the cost of the clothes.

$55.60 + $4.17 = $59.77

So, Summer spent $59.77 with tax included.

To find percent increase or decrease, divide the change in

amount by the original amount, and convert to a percent.

percent (as decimal) = change in amount ÷ original amount

First, find the decrease in the number of employees.

125 − 105 = 20

Then, find the percent decrease by dividing the decrease by the original number of employees.

20 ÷ 125 = 0.16

0.16 written as a percent is 16%.

So, the number of employees at the company decreased by 16%.